Hívjon, jövünk, megéri!

A játékeszköz készítés mellett kiemelt faladatunknak az élő népművészet ápolása. Ezért a Nyitott kézműves, népi játszóházat üzemeltetünk minden korosztálynak, az óvodástól, iskolástól a nyugdíjasig.
Nyitott kézműves fafaragó portánkon betekintést nyerhet a látogató a magyar nép történetébe.
Játszó portánk az év minden időszakában tart foglalkozást, várja látogatóit. Magángyűjteményünk, kiállításunk minden faragási módot bemutat. Szeretnénk a magyar kultúra egy szeletét láthatóvá tenni.
Értékmentés, értékteremtés az életfilozófiánk, amit szívvel, végzünk.
Szem előtt tartjuk, hogy a népművészet a nemzet megtartó ereje.

Valamennyi játékeszköz termékünk megfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkezik, amelyekre garanciát vállalunk.
Cégünknél óvodapedagógusok, gyógytestnevelő, fafaragó népi iparművészek, asztalosok dolgoznak több évtizedes szakmai gyakorlattal. Ezt elsősorban a játékeszközök tervezésénél kamatoztattuk.
A játékok kielégítik a gyermekek mászás, hintázás, homokozási igényét. Egyes játszótereink a kötélpiramissal, kötélhíddal vagy a görkori és gördeszka pályával a tizenévesek, kamaszok aktív találkozóhelye.

Tervezőmérnökünk statikusunk, táj-és kertépítő mérnökünk közreműködésével vállaljuk komplett játszóterek tervezését, kivitelezését.

Mint népi iparművészeknek feladatunk a magyar hagyományok ápolása és továbbadása. Ez motivál bennünket a népi ihletésű játékeszközök tervezésénél, kivitelezésénél. Ezt a rendezőelvet az import alapanyagú, úgymond modern játékeszközöknél is figyelembe vesszük, mindenekelőtt a díszítőelemeknél.

Az elmúlt évtizedek alatt több száz önkormányzat közterületén, óvodákban, iskolákban, bölcsődékben telepítettünk kültéri játékeszközöket. A fogyatékos gyerekekről sem feledkeztünk meg, ők is megtalálják a számukra megfelelő játéklehetőséget.

Törő György - fafaragó népi iparművész - cégvezető
Törő Györgyné - óvodapedagógus
Töttösiné Törő Anita - óvodapedagógus, gyógytestnevelő
Törő Lilla - óvodapedagógus, manager

Eddig megjelent könyveink:

   
faragjunk együtt


A Magyar Kultúra Lovagja (2010): Törő György